top of page

Classes We Offer

c087ab5470633973e8e30c547d31fb33.jpg

Swing (Lindy Hop)

Χορός των δεκαετιών 30 και 40 που προέρχεται από το Χάρλεμ της Νέας Υόρκης και έχει αφρο-αμερικάνικες ρίζες.

Χορεύεται στους τζάζ ρυθμούς της εποχής εκείνης των θρυλικών jazz masters και των big bands. Με επιρροές από τις κλακέτες , το charleston και άλλα είδη χορού χαρακτηρίζεται από τη ρυθμικότητα , την ενέργεια, τη παιχνιδιάρικη διάθεσή του, τον αυτοσχεδιασμό και την ελευθερία έκφρασης.

96d65248baabe436e5a652a9cfb41642_edited.

Σύγχρονος Χορός

 Η επιθυμία εκτόνωσης και συνολικής συμμετοχής του σώματος μαζί με τη προσωπική έκφραση  εκπληρώνονται στο μάθημα αυτό.

 Ο σύγχρονος χορός ερχόμενος μέσα στα χρόνια σε σύγκρουση με τις νόρμες του κλασικού χορού έχει ως κεντρικό στοιχείο του τη κίνηση του σώματος στο πάτωμα και τη σκόπιμη χρήση της βαρύτητας . Χρησιμοποιούν δηλαδή οι χορευτές το σωματικό τους βάρος για να δώσουν δυναμική και ποιότητα στη κίνηση τους.

 Στοιχεία συρρίκνωσης και απελευθέρωσης, πτώσης και επαναφοράς , απομόνωσης και συντονισμού είναι η βάση των μαθημάτων. Όμως η  ανατομία, η αίσθηση ακόμη και η συναισθηματική κατάσταση του κάθε μαθητή διαμορφώνουν το κινητικό υλικό.

csm_ECD-auditions-banner_a09d3c2f6f.jpg
TRIBAL.jpg

Tribal Fusion Belly Dance

Το στοιχείο που κάνει τo Tribal Fusion Belly Dance συναρπαστικό είναι οτι αγκαλιάζει πολλά στοιχεία διαφορετικών πολιτισμών, ειδών χορού και μουσικής κάτω από την ίδια ομπρέλλα (παραδοσιακό χορό της κοιλιάς, μοντέρνο και σύγχρονο χορό, popping, flamenco). Γι αυτό και μπορείς να δεις χορογραφίες με τελείως διαφορετική αισθητική και κινησεολογία. Παρ’ όλα αυτά η βάση του προέρχεται από το American Tribal Style Belly Dance(ATS) από την Jamila Salimpour. Είναι ένα εξελισσόμενο είδος, ανοιχτό σε πειραματισμούς με πρόσφορο έδαφος για μίξη πολιτισμών και ρευμάτων όπου μέσα από τον αυτοσχεδιασμό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του, καινούρια κινητικά μοτίβα αναδύονται.

Ένα μάθημα γήινο,με συνεχή ενέργεια που ρέει, αισθησιακό γεμάτο κυματιστές και ελικοειδείς κινήσεις.

Ακροβατικά Εδάφους

Τα ακροβατικά εδάφους είναι ένα δυναμικό μάθημα με βασικό στόχο τη διαχείριση και μετακίνηση του κέντρου βάρους σε ανάποδες και πρωτόγνωρες θέσεις. Τα χέρια αναλαμβάνουν τη δουλειά των ποδιών ξεπερνώντας το φόβο για την ανατροπή της βαρύτητας. Βασικό πλεονέκτημα ο αρμονικός συνδυασμός των ακροβατικών στοιχείων με το χορό. Το μάθημα απευθύνεται σε χορευτές, ηθοποιούς και σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις σωματικές τους δυνατότητες.

If you never leap you will never know what it's like to fly!

iStock-855526050_edited_edited.jpg

Αργεντίνικο Τάνγκο

Το τάνγκο γεννήθηκε προς το τέλος του 19ου αιώνα στις λαϊκές γειτονιές του Μπουένος Άιρες και του Μοντεβιδέο και προήλθε από συνένωση Ευρωπαϊκών, Νοτιοαμερικανικών και Αφρικανικών στοιχείων. Χορεύεται από ζευγάρια αγκαλιασμένα κοντά, και μολονότι η αγκαλιά μπορεί κάποτε να χαλαρώνει για να εκτελεστούν κινήσεις που το απαιτούν, κατά κανόνα δεν σπάει. Είναι έντονα αυτοσχεδιαστικό με σαφώς διακριτούς ρόλους για τον καβαλιέρο και την ντάμα, όπου ο καβαλιέρος με την κίνησή του προτείνει κινήσεις στην ντάμα στις οποίες τελικά προσαρμόζεται ο ίδιος. Έτσι, όταν χορεύεται από έμπειρους χορευτές, συνιστά έναν διάλογο του ζευγαριού με αφορμή την μουσική, γιατί, σε αντίθεση με άλλους χορούς, δεν έχει τυποποιημένα βήματα και φιγούρες αλλά μάλλον ένα κινησιολογικό λεξιλόγιο που επιτρέπει τον αυτοσχεδιαστικό σχηματισμό χορευτικών φράσεων σχεδόν απεριόριστης ποικιλίας ανάλογα με την μουσική, την διάθεση του ζευγαριού και τον διαθέσιμο χώρο στην πίστα. Στην Αργεντινή, αλλά και όπου αλλού στον κόσμο υπάρχουν θιασώτες του Αργεντίνικου τάνγκο, το τάνγκο ως κοινωνικός χορός χορεύεται προπάντων σε συναθροίσεις για τις οποίες έχει επικρατήσει το όνομα μιλόγκα (milonga). 

109824408_279485613309270_40069071797318
tango1.png
λήψη.jpg

Salsa L.A Style

 Το ύφος της ρυθμικό, αισθησιακό και εκφραστικό. Τα πολύπλοκα τυλίγματα, οι συνεχόμενες στροφές και οι φιγούρες γεμάτες φαντασία που φτιάχνονται την ίδια στιγμή αυτοσχεδιαστικά κάνουν τη salsa όχι απλά ένα χορό, αλλά τρόπο ζωής, έκφρασης και δημιουργίας.

  Όταν ασχοληθείς μαζί της δε θέλεις να σταματήσεις να χορεύεις. Εθίζεσαι και περιμένεις με ανυπομονησία το επόμενο ξέφρενο πάρτυ που θα χορέψεις μέχρι το πρωί. 

 Είναι ο χορός που αλλάζει την έννοια της διασκέδασης και τον τρόπο της κοινωνικοποίησης που ήξερες μέχρι τώρα.

110137830_2438382456459773_7909201859141

Ακροβατικά Πανιά (Aerial Silks)

Ο εναέριος ακροβατικός χορός με τη χρήση πανιών αποτελεί έναν ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης. Πρόκειται για ένα είδος δρώμενου κατά το οποίο ο ακροβάτης αιωρείται και εκτελεί ακροβατικές φιγούρες καθώς αναρριχάται πάνω σ’ ένα ειδικό ύφασμα το οποίο κρέμεται από μεγάλο ύψος. Συνδυάζει γυμναστική, ευλυγισία, ισορροπία και ένα μοναδικό τρόπο ερμηνείας χορογραφιών με αστείρευτη φαντασία. Συνεχώς εξελισσόμενο αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και φαντασμαγορικά θεάματα στις μέρες μας.

Aerialists don't defy gravity. They defeat it!

35cd44036564d5e69e250851059f42269e40315f
kids-dancing.jpg

Ρυθμική  (παιδιά 4-6 ετών)

Η Ρυθμική αγωγή είναι βασισµένη σε πράγµατα που τα παιδιά επιθυµούν να κάνουν: τραγούδι, ιστορίες με ποικίλλα θέματα, χορός, και παλαµάκια.

 Μπορεί και προσφέρει την εναρμόνιση των κινήσεων, συγχρονίζοντας το σώμα με το νευρικό σύστημα και μαθαίνοντας βασικές θέσεις ποδιών, χεριών και στάση σώματος με βασική γραμμή το κλασσικό και σύγχρονο εκφραστικό χορό. Με τη ρυθμική τα παιδιά αποκτούν μεγαλύτερη άνεση στην επικοινωνία, ενώ μαθαίνουν πώς να είναι μέλος μια ομάδας και πώς να συνεργάζονται μέσα από αυτήν. Αποκτούν εξοικείωση με την μουσική, ενώ μπορούν να καταλάβουν τον ρυθμό και να αντιληφθούν την αρχή και το τέλος μιας άσκησης. Το θάρρος που αποκτούν και η αυτοπεποίθηση που τα συνοδεύουν αργότερα στην μαθητική τους πορεία, ενώ η ενέργειά τους διοχετεύεται μέσα από τα μαθήματα.α ναπτύσσουν τα

Aυτοσχεδιασμός

Ο αυτοσχεδιαμός είναι μια πρακτική απελευθέρωσης από τον αυστηρό και πολύ συγκεκριμένο τρόπο εκτέλεσης της τεχνικής στα διάφορα είδη χορού. Πρωτίστως με την αίσθηση του παιχνιδιού και με γνώμονα ότι καμία ενέργεια δεν είναι λάθος οι μαθητές μέσω καθαρών οδηγιών :

  • Ανακαλύπτουν τρόπους κίνησης που λειτουργεί αρμονικά με το δικό τους μοναδικό σώμα.

  • Ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους μέσω των επιλογών που κάνουν την ώρα του αυτοσχεδιασμού.

  • Αποκτούν μεγαλύτερη επίγνωση του παρόντος, της εικόνας τους, του περιβάλλοντος και της θέσης τους σε ένα γκρουπ που αυτοσχεδιάζει και αυτοδημιουργείται σε real time.

  • Αποδομούν και απελευθερώνονται από συνηθισμένα patterns κίνησης που έχουν αποκτήσει από τον ακαδημαικό τρόπο εκπαίδευσης.

1a56ad20923a0a14f88e6836142c1e4f_original_edited.jpg
3590803_orig.jpg

Somatics

Somatics είναι το πεδίο που ασχολείται με το soma ελληνική λέξη η οποία χρησιμοποιείται για να περιγράψει το σώμα όπως εκλαμβάνεται ‘’από μέσα’’ (αυτοαντίληψη). Περιλαμβάνει μια σειρά πρακτικών με κοινό στοιχείο την αυτεπίγνωση ( self awareness) σε επίπεδο αισθήσεων, κίνησης και εξωτερικής εικόνας. Εργαλεία όπως η εσωτερική παρατήρηση, η αναπνοή, η επαφή και η οπτικοποίηση.

Συναισθήματα που δημιουργούνται εκλαμβάνονται ως αισθήσεις και μεταφράζονται από το μυαλό ως ιστορίες για το πως είμαστε.

Στόχος των μαθημάτων είναι η χαλάρωση και η μείωση του στρες, ο εντοπισμός ‘’σφαλμάτων’’ στο τρόπο κίνησης ή σκέψης και η ανάκτηση μουδιασμένων αισθήσεων.

Hack away at the inessentials.

COMMERCIAL 2.jpg

Commercial Dance Style

Το commercial dance style αναφέρεται στο πλέον δημοφιλές και επίκαιρο είδος χορού το οποίο είναι προσαρμοσμένο για live ή μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις όπως τηλεοπτικά shows, συναυλίες, μουσικά βίντεο, ταινίες και διαφημίσεις. Αυτό που κάνει το commercial ιδιαίτερο και  ξεχωριστό είναι που συνδυάζει πολλά είδη χορού (street dance, hip-hop, jazz) ενώ έχει επιρροές από τη mainstream και pop μουσική και χορευτική σκηνή. Τα μαθήματα στοχεύουν στην  εκτόνωση, διασκέδαση και τόνωση της αυτοπεποίθησης μέσα από απαιτητικές και με έντονη ενέργεια χορογραφίες.

So bring your attitude!

BALLET.jpg

Κλασικός εκφραστικός χορός

 Τμήματα για παιδιά και ενήλικες.

 Ο κλασικός εκφραστικός χορός συχνά περιγράφεται ως μια υψηλού επιπέδου και τεχνικά άρτια μορφή τέχνης. Τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν είναι η αέρινη κίνηση, η πειθαρχία, οι εντυπωσιακές και συχνά δύσκολες ασκήσεις. Με τη συχνή και δυναμική του εξάσκηση το σώμα χτίζεται δυνατό, με ευλυγησία και σωστή στάση στοιχεία που αποτελούν σημαντικό πλεονέκτημα στα υπόλοιπα είδη χορού αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

 Παρ όλη τη δυσκολία του το τμήμα συστήνεται σε όλες τις ηλικίες. Προσαρμόζοντας τα μαθήμτα ανάλογα με την ηλικία και το στόχο των μαθητών το αποτέλεσμα είναι ένα ευχάριστο, γεμάτο ενέργεια και κίνητρο για εξέλιξη μάθημα.

bottom of page